Dienstag, 21. September 2010

Pegasus Airlines de yeni dishat bagaj uygulamasi 20 kg olmustur

Pegasus Airlines 24 Eylül 2010 tarihinden itibaren gerçekleşecek dis hat seyahatler için yapılan satışlarda bagaj uygulamalarında yeni bir uygulama başlatarak, eskiden 30 kg olan serbest bagaj hakkini simdi 20 kg düsürmüstür.

Yapılan yeni uygulama neticesinde yolcular ister bilet alım esnasında isterse seyahate başlamadan önce herhangi bir zamanda acentelerden daha düşük ücretlerle fazla bagajları için önceden ödeme yapabileceklerdir.

24 Eylül 2010 tarihinden önce düzenlenen biletlerde ücretsiz kg hakkı ve fazla bagaj uygulanmasında mevcut kurallar devam edecektir.

24 Eylül 2010 tarihinden sonra biletlemesi yapılacak olan `OPSİYONLU PNR larda ise yeni uygulama geçerli olacaktır.

Serbest bagaj hakkı İç hatlarda 15 kg, Dış hatlarda 20 kg olarak uygulanacaktır.

Yolcular, serbest bagaj hakkını aşan kiloları için acenteler aracılıgıyla ucusa 4 saat kalana dek ödeme yapılabilecektir. Acentelerde her 5kg icin 5,50 Euro ödeyerek, kisi basina max. 20kg fazla bagaj ödemesi yapilabilinir. 20kg üzerinde fazla bagaj olması halinde artan deger için havalimanlarında fazla bagaj ücreti üzerinden ödeme yapılması gerekmektedir.

İki yaşından küçük bebekler, tüm uçuşlarda 10 kg serbest bagaj hakkına sahiptir..

Dış hattan iç hatta ve iç hattan dış hatta olan bağlantılı uçuşlarda, dış hattın serbest bagaj hakkı uygulanır.

Örnegin: Istanbul dan Amsterdam a seyahat edecek olan bir kişinin beraberinde 35 kg bagajı bulunuyorsa; 20kg serbest bagaj limiti içinde oldugundan , geri kalan 15 kg için fazla bagaj ücreti ödenmesi beklenmektedir.

Ödemenin ucus öncesinde acentelerde yapılması durumunda;
15kg*1,1EUR =16,50 Euro ödenir.

Eger ödeme havalimanında yapılırsa aynı bagaj için;
15kg* 4EUR = 60,- Euro ödemek durumunda kalinir.

Örnektende görüldüğü gibi acentelerede, uçuş öncesinde fazla kg ödemesi yapılması durumunda, yolcu avantajlı bagaj hizmetlerinden faydalanmaktadır.


Diğer kurallar:
Bebekler için fazla bagaj satışı yapılmamaktadır.
a) İçhat baglantılı ara noktalı seyahatlerde kg satışı ;
Ara noktada Stopover (Duraklama) yapılmaması halinde iç hat için ayrıca bagaj ücreti tahsil edilmez.
Örnegin: 15 OCT DUS x/SAW AYT parkurunda SAW AYT iç hat parkuru için ayrıca bagaj ödemesi yapılmaz. Bu parkur için 20 kg üzerindeki herbir fazla kg a seyahat öncesinde 1,1 EUR ödeme yapılmalıdır.
Ara noktada Stopover (Duraklama) yapılması halinde ise dış hat için ayrı , iç hat için ayrı kg bagaj ücreti tahsil edilmektedir.
Örnegin: 15 OCT DUSSAW ve 19OCT SAW AYT seyahat edecek yolcu, DUS SAW için dış hat kg ücreti (1,1 EUR ) , SAW AYT iç hat parkuru içinse iç hat kg (2,2 TRL) ücreti ödemesi yapmalıdır.
b) PNRda birden fazla kişi olması durumunda her bir misafir için ayrı ayrı bagaj kg hakkı satın alınmalıdır.
c) Rezervasyon değişikliklerinde satın alınan bagaj kg hakkı , değişiklik yapılan yeni uçuşa otomatik olarak aktarılır. Varsa ücret farkı tahsil edilir.
d) Ucusun voluntary ya da involuntary olarak iptali durumunda satın alınan kg ücreti de otomatik olarak iade edilir. Uçuş iptal edilmeden bagaj iadesi yapılmaz.
e) Önceden satın alınan bagaj kg hakkının, uçuşa getirilen bagaj ağırlıgından daha az olması halinde, fazla ödenen kg için iade yapılamaz. Eksik kg ödemesi yapılmıs ise aradakı kg farkı kadar havalimanında fazla bagaj ücretleri üzerinden ödeme yapılmaktadır.
f) Satın alınan kilo hakkı bir başka kişiye devredilemez.

Keine Kommentare: