Donnerstag, 2. April 2009

Türk Hava Yolları bölgesinin “En İyi Havayolu” şirketi


Skytrax şirketi tarafından yapılan değerlendirme sonucu Türk Hava Yolları Güney Avrupa’nın En İyi Havayolu şirketi seçildi.

Havayolu şirketleri ve havalimanlarını verdikleri hizmet ve kalite standartları yönünden 750 parametrede değerlendiren Skytrax Şirketi’nin 2008 yılı değerlendirme sonuçları açıklandı. Türk Hava Yolları ilk kez 2007 yılında elde ettiği 4 yıldızlı havayolu şirketi ünvanını 2008 yılında da sürdürürken yeni başarılara imza attı.

Havacılık endüstrisinin 'Oscar'ları olarak adlandırılan “Skytrax Ödülleri En İyi Havacılık Şirketleri 2009 - Skytrax World Awards 2009” sıralamasında bu yıl Türk Hava Yolları önemli çıkış yaptı. Yapılan değerlendirmede Türk Hava Yolları bölgesinin en iyisi seçilerek 2009 yılı “Güney Avrupa’nın En İyi Havayolu” şirketi unvanına kavuştu.

Ödüller denetim ve ödül kuruluşu Skytrax tarafından 95 uyruktan 15.4 milyon yolcu arasında Ağustos 2008 ve Mart 2009 tarihleri arasında 10 ay boyunca gerçekleştirilen anketler sonucu belirlendi.

Almanya’nın Hamburg kentinde bu yıl 10’uncusu gerçekleştirilen“Uçak Kabin İçi Ekipmanlar Fuarı”nda 1 Nisan 2009 Çarşamba günü düzenlenen Skytrax ödül töreninde Türk Hava Yolları’nın ödülü Skytrax CEO’su Edward Plaisted tarafından Genel Müdür Temel Kotil’e verildi.

Avrupa’nın tüm sınıflarında 4 yıldızlı olan tek havayolu

Kalite yolunda gerçekleştirdiği çalışmalar sonucu geliştirdiği hizmetler ve müşteri odaklılık felsefesiyle, havacılık sektörünün yakından takip ettiği bu listede Türk Hava Yolları’nın elde ettiği bir başka başarı ise değerlendirme yapılan tüm katagorilerde 4 yıldız alan Avrupa’nın tek havayolu şirketi olması.

Uzun hatlarda first, business, ekonomi, kısa hatlarda business, ekonomi sınıfında yapılan değerlendirmelerin tümünde Türk Hava Yolları 4 yıldız aldı. Özellikle ekonomi sınıfında alınan 4 yıldız ödülü Türk Hava Yolları’nı Avrupa’lı rakiplerine göre öne geçirdi. Avrupa’lı taşıyıcılar arasında 4 yıldızlı havayolu şirketleri içerisinde ekonomi sınıfında 4 yıldızlı havayolu şirketi bulunmuyor.

Türk Hava Yolları’nın bölgedeki rakiplerinin bir adım daha önüne geçmesini sağlayan Skytrax değerlendirme sonuçları http://www.airlinequality.com/ adresinde de ilan edildi.

Güney Avrupa bölgesi kapsamında değerlendirmeye alınan ülkeler Portekiz, İspanya, İtalya, Arnavutluk, Bosna, Bulgaristan, Hırvatistan, Yunanistan, Karadağ, Makedonya, Sırbistan, Kıbrıs Rum Kesimi, Malta, Romanya, Slovenya ve Türkiye’den oluşuyor.

Skytrax Ödülleri

Havacılık sektörü ile ilgili araştırmalarını ticari kaygılardan uzak ve bağımsız olarak gerçekleştiren ve tüm dünyaca saygı duyulan Skytrax şirketi, havacılık sektöründe her yıl düzenli olarak performans temeline dayalı olarak havayolları şirketlerine ödül veriyor.

Türk Hava Yolları Hakkında:
1933 yılında 5 uçaktan oluşan filoyla kurulmuş olan THY bugün 131 uçaklık filosuyla, 112 uluslararası, 36 yurt içi olmak üzere dünyada 148 noktaya uçan, 4 yıldızlı havayolu şirketidir.

Star Alliance Hakkında:
Türk Hava Yolları, 1997 yılında kurulan Star Alliance havayolu ittifakı üyesidir. Star Alliance tüm dünyada günde 16,500’e varan seferler ile 159 ülkede 912 noktaya hizmet vermektedir.

Kaynak: THY Basin Bülteni

Keine Kommentare: