Dienstag, 4. Mai 2010

2010 yaz sezonunda, ucuslarda dikkat edilmesi gereken konular

ÖGER TÜRK TUR tarafindan yayinlanan bildiri:

Yaz 2010 sezonunda havalimanlarinda karsilastiginiz problemleri en aza indirgemek icin asagidaki hususlara dikkatinizi cekmek isteriz. Yolcularimiza bu konulari hassasiyet ile iletmenizi rica ederiz.

***Yolcularimizin Ucustan en az 3 saat önceden havalaninda bulunmalari gerekmektedir.

***Ucusa 45 dk kala gelen yolcularin islemleri Hem ucak sirketi hemde Handling partner tarafindan yapilmayacaktir. ( Bu konuda yolcularimizi özellikle uyarmak istiyoruz.)

***Düsseldorf ve Köln Havalimanlarinda güvenlik kontrolü en üst seviyede tutulmaktadir.
Yolcu güvenlik kontrolü ve pasaport kontrolleri uzun sürmektedir, bu nedenle bagaj islemi biten yolcunun vakit kaybetmeden ucaga gitmesi gerekmektedir.

***Her yolcu pasaportu ile birlikte kendi Check-In islemini yapmak zorundadir. Handling Partner yolcunun kendisini görmek zorundadir.

***Her yolcunun (Erw-Chd ) serbest bagaj hakki 30 kg`dir. Bunun üzerindeki fazla bagaji olur ise ücret karsiligi imkan olursa tasinabilir. Fazla bagaj ve ücret tahsilati ile ilgili tartismaya girmek yersizdir ve zaman kaybina sebep olur.

***El bagaji 5 kg asmamali ve ebati büyük olmamalidir, Ayrica icerisinde sivi veya kesici-delici alet bulunmamalidir. (Bu hususa dikkat etmek yolcunun magduriyetini önler.)

****Özürlü yolcular eger özürlü arabasi ile beraber ucacak ise ucustan en az 36 saat önce bildirilmek zorundadir. Özürlü arabasi gerekli sürede bildirilmeyen yolcular ucaga kabül edilmeyebilir.

Keine Kommentare: