Montag, 12. Oktober 2009

Sabiha Gökçen havaalanin yeni dış hatlar terminali 29 Ekim'de açılacak


İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nın 25 milyon yolcu kapasiteli yeni dış hatlar terminali ve ek tesislerinin inşası hızla devam ediyor. 29 Ekim'de açılması planlanan dış hatlar terminalinin inşasının çoğunluğu tamamlandı.

29 Ekim'de açılması planlanan dış hatlar terminalinin inşasının çoğunluğu tamamlandı. 3 bin kişinin dış hatlar terminalinin açılması yoğun bir şekilde çalıştığını belirten proje yetkilileri, bu tarihe yetiştirmek için betonarme olarak planlanan projeyi çeliğe çevirdiklerini ifade etti. Yeni dış hatlar terminali ve ekleri projesinin çevre dostu ve uluslararası normlarda tasarlandığını kaydeden yetkililer, terminal inşası için 336 milyon euro'luk proje finansmanı kredisi sağladıklarını belirttiler.

ISG, 2008 yılında Sabiha Gökçen Havalimanı'nın mevcut terminallerinin işletme hakkının yanında otopark işletmesi, yer hizmetleri, kargo, uçak yakıt ikmal operasyonları ve havalimanı oteliyle CIP-VIP tesislerinin 20 yıllık işletme hakkını 1 milyar 932 milyon euro'ya devralmıştı.

Keine Kommentare: