Montag, 26. Oktober 2009

THY, dishat baglantili ichat seferleri uculmadiginda, dishat seferlerini otomatikman iptal eder

Rezervasyonu yapilmis, bileti alinmis fakat uculmamis seferin devami varsa, o sefer otomatikman THY tarafindan iptal edilir.

Örnegin:
Türk Hava Yollari´ndan ayri tarihler icin, fakat tek rezervasyonda ichat baglantili dishat bileti aldiginizi düsünelim. ( Bu durumda ichat bileti ucuza gelir)
Bodrum-Istanbul-Köln,
Bodrum-Istanbul 12.01.2009
Istanbul-Köln 15.01.2009
tabi ki dönüsde buna benzer olabilir veya direk olabilir.

Simdi isiniz cikti, 12.01.2009 tarihinden önce araba ile Istanbul´a geldiniz. " Bos ver, ichat bileti ölürse ölsün, en önemlisi dishat biletidir, onun daha tarihi var" diye düsünerek, ichat biletinizin ne tarihini degistirdiniz ne aciga aldirdiniz nede iptal ettirdiniz.

HATA ETTiNiZ!
THY, önceden haber vermeden ichat biletini ucmadiginiz zaman, otomatikman daha sonraki tarihdeki dishat biletinizi iptal edecektir. Dishat ucus tarihinde havalimanina geldiginizde, en iyimser yönü ile "NoShow" cezasi ödersiniz veya en kötü yönü ile ucak dolmustur, ucamazsiniz.

Ö yüzden, tek rezervasyonda yapilmis, ichat baglantili dishat biletlerinde, ucmak istemediginiz ichat biletin tarihini, ucus tarihinden önce ya degistirin, ya iptal edin!!!

Keine Kommentare: