Dienstag, 6. Oktober 2009

Türk Hava Yolları ile Asiana Hava Yolları Ortak Uçuş (Code Share) anlaşması imzaladı


Türk Hava Yolları ile Güney Kore'nin Asiana Hava Yolları Ortak Uçuş (Code Share) anlaşması imzaladı. Ortak Uçuş (Code Share) anlaşması 25 Ekim 2009 tarihinde yürürlüğe girecek ve Türkiye ve Güney Kore arasındaki ticaret ve turizmin gelişmesine katkı sağlayacak.

Türk Hava Yolları ve Asiana Hava Yolları arasında imzalanan Ortak Uçuş (Code Share) anlaşmasının sonucu olarak, yolcular Türk Hava Yolları'nın aralarında Türkiye, Avrupa, Kuzey Amerika, Kuzey Amerika, Güney Amerika, Rusya, Orta Asya ve Orta Doğu olmak üzere 119 uluslararası noktaya yaptığı uçuşlarla bağlantı kurma olanağı bulacaklar.

İstanbul çıkışlı yolcular da Asiana Hava Yolları'nın aralarında Güney Kore, Japonya, Çin ve Güney Doğu Asya'daki popüler noktalar da olmak üzere 82 uluslararası destinasyonlara ulaşma fırsatı yakalayacaklar. Türk Hava Yolları Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, "Asiana Hava Yolları ile Ortak Uçuş anlaşması imzaladığımız için çok mutluyuz. Bu anlaşma, Türk Hava Yolları ile yeni iş ortağımız Asiana Hava Yolları arasındaki gelişen işbirliğinin bir göstergesidir. Güçlerimizi birleştirmemiz yolcularımıza daha çok fırsat sunmamızı sağlayacak. En önemlisi, yapılan bu Ortak Uçuş anlaşmasından en karlı çıkan taraf, her iki havayolunun yolcuları olacak. Yolcularımız İstanbul ve Seul merkezlerini birbirine bağlayan uçuş ağı sayesinde önemli oranda uçuş seçeneğinden faydalanacak" dedi. Asiana Hava Yolları Genel Müdürü Young-Doo Yoon ise, "Bugün bu anlaşmanın imzalanmasıyla, Asiana Hava Yolları ve Türk Hava Yolları büyük bir işbirliği başlatıyor. Bu işbirliği, ortak yolcu taşımacılığı ve oluşan sinerji sonucunda daha da güçlenecektir. Her iki hava yolu arasındaki işbirliğinin başka alanlarda da süreceğini umuyorum" dedi.

Keine Kommentare: