Sonntag, 11. Oktober 2009

Türkiye cikisli ucak seferlerinde el bagajinda sivi maddeler kisitlamasi


ULUSLARARASI SİVİL HAVACILIK ÖRGÜTÜ ( İCAO ) TARAFINDAN YAPILAN UÇAK YOLCULARININ KABİN İÇİNDE SIVI ÜRÜN TAŞIMALARINA İLİŞKİN DÜZENLEMELER DÜNYANIN BİR ÇOK BÖLGESİNDE UYGULANMAKTADIR.

ALMANYA ÇIKIŞLI UÇUŞLARDA YOLCULARIN BERABERLERİNDE KABİN İÇİNE ALABİLECEKLERİ SIVI MADDELERİN MİKTARLARI VE TAŞINMA USULLERİNE DAİR YÖNETMELİKLER DAHA ÖNCEDEN DUYURULMUŞTU.
BAKINIZ:http://biletci.blogspot.com/2007/01/avrupa-birligindeki-hava-limanlarinda.html

BU UYGULAMALAR ÇERÇEVESİNDE TÜRKİYE ÇIKIŞLI SEYAHATLERDE ANTALYA HAVALİMANI PİLOT BÖLGE OLARAK SEÇİLMİŞ VE 100 ml. ÜZERİNDE HACME SAHİP SIVI MADDELERİN YOLCU BERABERİNDE KABİN İÇİNE ALIMINA İZİN VERİLMEMİŞTİR.

DİĞER TÜRKİYE HAVAALANLARINDA GEREKLİ HAZIRLIKLARIN TAMAMLANMASI NEDENİYLE YOLCU BERABERİNDE TAŞINABİLİR SIVI MADDE KISITLAMALARI UYGULAMASI
01 EKİM 2009 TARİHİ İTİBARI İLE
İSTANBUL ATATÜRK HAVALİMANI'NDA BAŞLAMIŞTIR.

BU UYGULAMAYI
01 OCAK 2010 TARİHİNDEN İTİBAREN DE
İZMİR ADNAN MENDERES,
MİLAS - BODRUM,
DALAMAN VE
İSTANBUL SABİHA GÖKÇEN HAVAALANLARI
TAKİP EDECEKTİR.

El bagajında sıvı kısıtlamaları Antalya Dışhatlar Terminali ve İstanbul Atatürk Havalimanı'nda uygulanmaktadır. El bagajlarında tüm sıvılar, jeller, aerosoller, vb. maddelerin kısıtlı taşınması ile ilgili yeni düzenlemeler:

- El bagajlarında taşınacak sıvıların her biri en fazla 100ml. olmalıdır.
- Bu sıvılar maximum 1(bir) litrelik 20cm x 20cm şeffaf kilitli poşetlerin içerisinde ayrı olarak taşınmalıdır.
- Her yolcu sadece 1(bir) adet poşet taşıyabilecektir.
- İlaçlar (reçeteli ve orijinal ambalajlı) ve bebek mamaları bu uygulamadan muaftır.

Sıvılar:
Su, şurup vb. diğer içecekler. kremler, losyonlar, yağlar, parfümler, makyaj malzemeleri, (sıvı ruj, maskara vb.) diş macunu, traş jel ve köpükleri, saç jöleleri, deodorantlar, kontak lens sıvıları, şampuanlar, reçel, bal, yoğurt vb. maddeler.

Duty-Free:
Duty-free mağazalarından veya uçuş esnasında satın alınan sıvı maddelerin kapalı, özel poşetlerin içerisinde faturası ile birlikte taşınması gerekmektedir.
Lütfen seyahatinizin son noktasına kadar kapalı poşetleri açmayınız. Aksi takdirde güvenlik kontrol noktalarında poşetin içeriğine el konulabilir. Eğer Avrupa Birliği ülkelerinde yada Amerika’da aktarmalı bir uçuşunuz var ise önceden satın alınmış olan duty-free ürünlerinin (100ml’yi aşan) kilitli poşetlerin içerisinde dahi olsa el bagajı olarak taşınmasına izin verilmemektedir.

1 Kommentar:

esra can hat gesagt…


Erkek sikenler daha çok gay sex filmleri ve travesti porno sayesinde götten sikişmek için can atmaya başladılar.