Freitag, 20. November 2009

THY da yeni Bebek indirim kurali


THY nin iç ve dıs hat seferlerinde ilk uçusunu yapacağı tarihte bebek indirimini hakeden bebek yolcunun bileti gidis-dönüs düzenlendiği takdirde bebek yolcu, dönüs tarihinde bebek indirimi için üst yas sınırı olan ikinci (2.) yas gününe ulasması olsa bile, ücret farkı alınmadan ve koltuk tahsis edilmeden bebek bileti ile dönüs yolculuğu yapabilmekteydi.

Bugün (17.11.2009) itibariyle JAR OPS kurallarına uyum ve CODE-SHARE seferlerinde standart uygulamayı sağlamak amacıyla uygulama asağıdaki sekilde değistirmistir.

THY seferlerinde çocuk yolcu için koltuk tahsisi seyahatın gerçeklestiği tarihe göre yapılmalıdır. Bu durumda seyahatın gidisinde bebek olan yolcu, dönüs seyahatı tarihinde çocuk yas sınırına ermis olacak ise, dönüs parkuru için çocuk bileti düzenlenmeli ve koltuk tahsisi yapılmalıdır.

Halihazırda düzenlenmis olan bebek yolcunun bileti gidis-dönüs düzenlendiği ve bebek yolcunun dönüs tarihinde bebek indirimi için üst yas sınırı olan ikinci (2.) yas gününe ulasması (üçüncü (3.) yıldan gün almıs) olması halinde bebek bileti ile seyahat etmesine izin verilmeyecektir.
Bu durumda yolcuya mutlaka koltuk tahsis edilerek ve dönüs parkuru için çocuk ücreti ile orjinal biletteki bebek ücreti arasındaki fark (çocuk yolcu için alınması gereken vergiler var ise, vergiler de) tahsil edilerek dönüs yolculuğuna izin verilecektir.

Keine Kommentare: